recepten

Iedereen die alleen woont of vaak voor één persoon moet koken kent het probleem. Recepten online zijn nooit voor één persoon. Dat vind ik oneerlijk, dus al mijn recepten zijn op basis van één persoon.

easy peasy hummus

Je hebt nog nooit zo snel en zo makkelijk hummus gemaakt. Het enige uitdagende aan dit recept is of je wel het juiste keukengerei hebt. Je kunt hier namelijk het beste een staafmixer of hakmolen voor gebruiken, want een blender gaat niet werken bij hummus. Verder bestaat de basis van dit recept uit maar vier ingrediënten. Met de hoeveelheid kan je als éénpersoons huishouden ongeveer een week mee doen, mits je het goed in de koelkast bewaard!

Lees meer »

salade met kikkererwten

Deze lunch salade is er eentje die ontstaan is door inspiratieloos dingen bij elkaar te gooien. Maar hij was zo lekker dat het een recept waard is. Weinig werk en megasimpel, maar goed vullend.

Lees meer »

linzen dahl

Dit recept is gebaseerd op het Indiase gerecht Dahl (ookwel Dal, Daal of Dhal). Het is een soort dikke saus of soep en wordt vaak gegeten met rijst en naanbrood. Traditioneel gezien kan het ook gemaakt worden met bonen of erwten. Wij gebruiken linzen. Maar als altijd kan je ook een andere kleur linzen gebruiken, of een linzenmix.

Lees meer »