hoe gebruik je zelfbruiner voor het mooiste resultaat

het stappenplan voor zelfbruiner

Zelfbruiner is echt een uitkomst voor iedereen. Als je het al ontdekt heb, good for you! Ga je het voor het eerst uitproberen? Lees dan hier over mijn favoriete zelfbruiner Bondi Sands. Hieronder vind je het ultieme stappenplan voor het mooiste resultaat. Maakt helemaal niets uit welk merk je gebruikt, dit werkt voor iedereen!

stap 1 - exfoliëren & scrubben

Je begint als allereerst met je tijd vrij maken. Dan ga je je huid heerlijk scrubben en exfoliëren. Een scrub voor je lichaam zal genoeg exfoliëren. Wil je je ook nog scheren, doe dat dan nadat je gescrubd hebt. Voor je gezicht kun je een exfoliërende scrub gebruiken of een cleanser en dan een exfoliant op basis van een zuur. Het is geen moetje, maar je begint dan als het ware met een schoon canvas.

stap 2 - moisturizen

Voordat je dan als een wilde je gaat insmeren met je zelfbruiner, kun je  het allerbeste eerst je huid moisturizen. Dus gebruik je favoriete bodylotion of olie. Dit wil je omdat de zelfbruiner op een droge huid geen mooi resultaat geeft.

Voor je gezicht adviseer ik eerst je hele skincare routine te doen. Gebruik je voor je gezicht tanning drops? Gebruik deze dan tijdens de stap waarin je serums gebruikt en eindig met een moisturizer. 

stap 3 - de zelfbruiner

Dan ga je nu aan de slag met de zelfbruiner. Volg vooral ook de aanwijzingen van het product zelf. Maar ik raad je aan om een speciale applicator te gebruiken zoals een zachte washand (handschoen) voor een egaal resultaat. Geen washand voor onder de douche, die stof is te hard. Gebruik je voor het eerst zelfbruiner, ga dan vooral gedoseerd te werk. Begin met een klein beetje, je moet de bruiningslaag namelijk opbouwen. 

Tips voor het aanbrengen:

  • Voor handen en voeten kun je het beste het overgebleven beetje op de handschoen gebruiken anders komt er veel te veel product op en gaat het er onnatuurlijk uit zien. De binnenkant van je handen en de onderkant van je voeten is echt niet nodig om zelfbruiner op te doen!
  • Gebruik voor je gezicht een speciale zelfbruiner die is ontwikkeld voor het gezicht. En ga over de neus ook alleen met het overgebleven beetje op de handschoen.
  • Neem vooral heel goed je oren, haarlijn en nek mee. Je haar gaat echt niet verkleuren van de zelfbruiner en je wilt dat het er natuurlijk uit ziet. 
  • Ben je alleen? Dan weet ik dat je rug insmeren een uitdaging is. Er bestaan speciale rugapplicators, maar heb je deze (nog) niet dan kun je het beste je zelfbruinerhandschoen over de punt van een kleerhager doen en die zo gebruiken om je rug mooi egaal in te smeren.
  • Je kunt gaan slapen met je zelfbruiner, maar bij mij geeft dat altijd erg veel vlekken. Niet alleen op mn beddengoed maar ook op de huid. Wil je een mooie en egale teint, doe het dan overdag.
  • Ik wil eigenlijk altijd meteen het washandje uitspoelen en schoonmaken, maar steeds als ik dat deed dan spoelde ik natuurlijk meteen de zelfbruiner weg. Laat hem dus nog maar even liggen.

stap 4 - afspoelen

Als de bruiningstijd om is, is het tijd om het af te spoelen. Neem gewoon een korte douche. Ga niet wild lopen boenen met zeep etcetera. Je wilt gewoon het bovenste afgevende laagje afspoelen.  Het kleurt namelijk namelijk nog gewoon verder voor een echt goede en diepe bruiningslaag. Ga ook niet met je handdoek lopen wrijven, maar dep jezelf droog.

stap 5 - moisturizen!

Yes, we gaan weer moisturizen. Dit zorgt weer voor de egale laag en de beste en diepe bruining. De zelfbruiner gaat nog even door met zijn werk doen en met een goede boylotion of olie kan die dat nog beter doen!

 

That's it. Altijd een heerlijk en natuurlijk uitziend kleurtje met een zelfbruiner. Experimenteer met kleur, merk en bruiningstijd voor wat het beste past bij jouw gewenste resultaat!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.