huidige skincare routine

Mijn huidige skincare routine voor mijn vette/gecombineerde huid. Wordt geupdate elke keer wanneer ik iets verander. Met een uitleg wat het doet voor de huid en hoe ik het gebruik.

Tussen elke stap wacht ik eventjes. Meestal zeker 5 minuten. Dan ga ik even wat anders doen zoals aankleden, iets schoonmaken, iets opruimen of een andere taak die je toch 's ochtends of 's avonds moet doen.

skincare routine

stap 1 - cleanser ('s ochtends & 's avonds)

Etos Truly Natural Face Wash - €3,99

Ik gebruik de cleanser met een borstel met hele zachte haartjes om goed in de poriën te reinigen. De cleanser is een zachte en vegan formule maar haalt wel al mijn make-up weg en daar zit bijna dagelijks toch een dikke laag van op mijn huid. Doet z'n werk dus goed.

 

stap 2 - exfoliant (alleen 's avonds)

Paula's Choice 2% BHA Liquid Exfoliant - €13,00 (mini)

De hype is real. Ik ben echt verslaafd aan deze exfoliant. Hij reinigt de poriën extra goed nadat je hebt gereinigd. Ik druppel een hoeveelheid op een herbruikbaar wattenschijfje en veeg het over m'n gezicht. Bouw dit wel eerst rustig op en gebruik het niet op een droge huid. Begin met gebruiken om de dag of zelfs minder om je huid er aan te laten wennen.

stap 3 - toner ('s ochtends & 's avonds)

Clay and Glow Hyaluronic acid toner - €20,95

Met deze ben ik ook op de bandwagon gesprongen. Maar hij hij is echt zo fijn. De hyaluronic acid zorgt ervoor dat de huid wordt gehydrateerd. En elke huid heeft ook een beetje zuur nodig, zo is mij verteld. Dus voor elke huid is dit goed! Ook dit doe ik op een herbruikbaar wattenschijfje en veeg dat over mijn gezicht. Oh, en het pompje op deze fles is echt geweldig!

 

stap 4 - serums ('s ochtends & 's avonds)

Etos Caffeine Eye Serum - €6,95

Het oogserum is bedoelt om mijn donkere kringen tegen te gaan en het voelt heerlijk verfrissend, vooral in de ochtend. Ik doe onder beide ogen een drupje en smeer het uit onder en op m'n ogen.

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% - €11,95

Het serum van The Ordinary is een superfijn spulletje met antioxidanten. Het werkt onstekingsremmend, anti-aging en vermindert fijne lijntjes. Het is een product zonder water en voelt een beetje aan als een olie. Ik gebruik drie druppels; op m'n voorhoofd en op m'n wangen. Niet geschikt voor de droge huid.

 

stap 5 - moisturizer ('s ochtends & 's avonds)

Lucovitaal Manuka honingzalf - €9,99

Deze crème was een tip van een vriendin, waar het bij haar heel erg bij haar acne heeft geholpen. De honingzalf gaat de groei van bacteriën tegen en kalmeert en hydrateert de huid. Ik gebruik het daarom als mijn moisturizer. Het ruikt ook nog eens heerlijk naar honing en voelt niet vettig aan op mijn huid. Ik vind het inmiddels een onmisbaar product geworden.

stap 6 - zonnebrandcrème (alleen 's ochtends)

Biodermal Matterende Zonnefluïde Gezicht SPF 30 - €23,99

Ik weet nu dat zonnebrandcrème echt onmisbaar is in je skincare routine. Ik heb het altijd gehaat door de vette substantie en de break-outs die ik ervan kreeg. Deze fijne zonnebrandcrème van Biodermal zorgt ervoor dat dit niet gebeurd. Het matteert en bevat ingrediënten dat acne tegen moet gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.