wat je wel en niet moet doen met eten en drinken

do en don'ts voor eten en drinken van de kat

Het lijkt allemaal heel simpel. Eten en drinken neerzetten en de pluizebolletjes overleven het wel. Maar katten zijn hele kieskeurige en koppige beestjes en als iets hun niet zint gaan ze nog liever in hongerstaking dan dat ze eten of drinken. 

eten en drinken naast elkaar

Je kunt beter geen voerbakken en waterbakken naast elkaar zetten. Vanuit de natuur zijn katten gewend dat eten sneller bederfd naast het water. Naast dat het ook nog eens gewoon waar is, zullen de katten waarschijnlijk ook niet hun eten opeten. Zet de etensbak en de waterbak zo ver mogelijk in je huis uit elkaar. Dit is niet alleen beter voor de bederfelijkheid maar ook vindt de kat het fijner en veiliger om dit verspreidt te hebben.

een enkele bak voor meerdere katten

Heb je meerdere katten, dan kun je beter niet maar één voerbak en waterbak neerzetten. Een kat is van nature een solitair dier en als ze dan ook nog eens hun eten en water moeten delen met een ander, zullen ze hier misschien over kunnen gaan vechten. Verspreidt meerdere bakjes eten en water door het huis. Voor elke kat eentje van elk en als je de ruimte hebt misschien meer. Zo kan de kat in alle rust genieten van het voedsel. Ook is dit beter voor de bederfelijkheid.

diepe kommen voor het eten en water

Katten zijn ontzettend gevoelige dieren, vooral hun snorharen zijn supergevoelig. Als je dan diepe kommetjes voor voedsel gebruikt raken hun snorharen dus steeds de zijkant van het bakje. Dit vinden ze niet fijn. Gebruik liever bordjes zonder opstaande rand voor voer en niet te diepe schaaltjes voor water of een hele brede schaal. Mijn katten zijn ook meer gaan eten sinds ik naar schaaltjes ben over gestapt. Daarnaast kan een diepe kom met vieze randen voor acne of andere kleine onstekingen rond de mond zorgen. Houd het dus ook goed schoon!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.